Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Hibával mutatkozott be az indonéz újonc

Először ült idén autóba a Manor által alig egy hete bejelentett Rio Haryanto, aki dél körül egy kicsúszással vetette magát észre, emellett azonban igencsak sikeres napot tudhat maga mögött.

A 23 éves indonéz pilóta ugyan utolsó lett a tabellán, de 78 körig jutott, ami több annál, mint amit Pascal Wehrlein az előző két napon elért. Emiatt Haryanto sikeresnek értékeli a szerdai bemutatkozását, dacára annak, hogy nagyjából félórát elveszített, amikor az ebédszünet előtt a kavicságyba csúszott az 5-ös kanyarban.

Cb8t3g4UsAAGFDE

„Elkövettem egy apró hibát, és annyi volt” - ismerte el készségesen Haryanto. „Viszont nem keletkezett sérülés az autón, szóval délután tovább folytathattuk a munkát. Sokkal több kört tettünk meg, mint az első két napon, szóval produktív gyakorlást zártunk.”

A pilóta nem most vezetett először F1-es autót, hiszen már a tavalyi Abu Dhabi teszten is a csapat szolgálatában állt. Elmondása szerint máris nagy előrelépés érez az idei modell és a tavalyi, régi Ferrari-motorral szerelt autó között.

„ Most jobban fel is vagyok készülve, mint az első F1-es tesztemen voltam, de általánosságban is sokkal jobb érzést nyújt az idei autó a tavalyihoz képest. Idén a Manor egyik célja, hogy a középmezőnyben harcoljunk, és úgy érzem, hogy napról napra lépesek leszünk fejlődni, tehát a jelenleginél még sokkal többet kihozunk majd magunkból” - vélekedett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?