DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sajtó: Megvan a Manor másik versenyzője

Brit lapok tényként számoltak be arról, hogy a Manor leigazolta második versenyzőjét – Will Stevens nem marad, helyette az alakulat két újonccal teljesíti az F1-es szezont.

A 2015-ös szezont Manor színeiben végigversenyző Will Stevens a Twitteren posztolt egy olyan bejegyzést, amely alapján azt lehetett feltételezni, hogy a 24 éves brit pilóta kapta a csapat még szabad ülését. Nem sokkal korábban egy olyan pletyka látott napvilágot, amely szerint a már leszerződtetett Pascal Wehrleinnek nem csupán egy, de három csapattársa is lesz, és Stevens, Alexander Rossi, valamint Rio Haryanto hét-hét versenyre ülhet a Mercedes-motoros autóba.



A brit Telegraph és Daily Mail lapok azonban arról számoltak be, hogy Stevens többé nincs versenyben a kiscsapat üléséért. Helyette a Telegraph szerint az indonéz kormány által támogatott Haryanto lesz a Manor versenyzője, akinek sikerült összegyűjtenie az ülésért kért 15 millió dolláros összeget. A bejelentés a következő néhány napban érkezhet.

A lap a brit pilóta jövőjére is kitért. „Valószínű, hogy Stevens máshol fog versenyezni, talán Amerikában, mielőtt újra megpróbálkozik a Formula-1-ben” – írta a Telegraph szerzője. Egy másik spekuláció szerint Stevens a Williams tartalékversenyzője lehet. A posztot betöltő Adrian Sutil távozott a csapattól, habár Lance Stroll és Alex Lynn személyében két tesztpilótát már soraiban tud a Williams.

FRISSÍTÉS: Haryanto bejelentette, hogy csütörtökön Jakartában sajtóeseményt tart, amelyen bejelenti 2016-os F1-es terveit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: