DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mit mutat be szerdán a Red Bull?

Néhány napon belül újabb F1-es istálló 2016-os festésével ismerkedhetünk meg, Londonban elhangzanak majd a megszokott esélylatolgatások – magát az autót azonban nem fogjuk látni.

A négyszeres konstruktőri világbajnok energiaitalos istálló a második F1-es alakulat lesz, amely idén bemutatót tart: február 17-én, Londonban kerül sor a leleplezésre, pontosan két héttel a Renault párizsi rendezvényét követően. Ami azt illeti, a bemutató jellege nagyon hasonló lesz, mint a motorpartneré: bemutatkozik az istálló festése és 2016-os csapatruházata, ugyanakkor az új külső egy korábbi autóra kerül, a friss modellt a Renault-hoz hasonlóan egyelőre még nem láthatjuk. A Sky Sports szerint valószínű, hogy az RB12 külön bemutatót már nem is kap, egyszerűen február 22-én pályára gurul Barcelonában.



A szerdai bemutatót az istálló új partnerével, a Pumával közösen tartják, a divatcég készíti el a csapatruhát. Ami a további szponzorokat illeti, az istálló elveszíti eddigi elsődleges támogatóját, az Infinitit, valamint érkezik a TAG Heuer, amely a Renault-motorok névadója is lesz. A szponzorkeringő jelentős hatással lehet az autó festésére. A prezentáción megjelennek a csapat fontosabb vezetői, valamint a két pilóta, Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat, így nyilatkozatokra is lehet számítani a szezon esélyeivel kapcsolatban.

Felmerülhet a kérdés, mi értelme szimplán a festést új autó nélkül bemutatni. A Sky Sports szerint a szándék éppen az, ami a csapat emlékezetes álcafestéséé volt a 2015-ös teszteken: titokban tartani az új kocsi részleteit, ameddig csak lehet. A riválisok így nem lesznek okosabbak, ellenben az autó képei bekerülnek a köztudatba, a szponzorok nyilvánosságot kapnak. A lap megemlíti, hogy még a látványos autóbemutatók idejében is megszokott volt, hogy a teszteken feltűnő konstrukciók jelentősen eltértek a korábban színpadon megjelent darabtól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: