DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

"Amerikának szüksége van az F1-re, de ez kölcsönös"

Mario Andretti szerint az Amerikai Nagydíj fontos az F1 számára, de a sorozatnak is kell az amerikai piac - a 21 futamos versenynaptárat viszont összességében jó dolognak tartja.

A legendás amerikai versenyző, Mario Andretti szerint a 21 futam kimondottan jót tesz a Formula-1-nek, bár azt is elismerte, hogy ez extra teher lehet a csapatok számára.

"Ez nyilvánvalóan plúsz súly az istállóknak, de minden bizonnyal nagyra értékelik, hogy több helyen mutathatják meg magukat, a "brandjüket". Szerintem ez csodálatos dolog, mert azt jelenti, hogy az F1-re való igény óriási, a pilóták több versenyt teljesíthetnek, úgyhogy összességében pozitív" - nyilatkozta Andretti a spanyol El Paisnak.

Vettel-USA-dppi



A 75 éves expilótát megkérdezték az Amerikai Nagydíj egyelőre bizonytalan helyzetéről is.

"Rengeteg pénzt fektettek a projektbe, szükségünk van erre a futamra. Az F1 iránti érdeklődés Amerikában folyamatosan növekszik, főleg most, hogy van amerikai csapat is, de úgy érzem, hogy az F1-nek is szüksége van Amerikára. Ha megnézed a csapatok szponzorait, gyakorlatilag mindegyik világméretű és mindegyik jelen van az Államokban" - mondta Andretti.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: