DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Ha lesz időm, versenyzek az F1 mellett”

A Renault újonc tesztpilótája, Esteban Ocon szezonja egyelőre bizonytalan azt illetően, hogy az F1-es versenyhétvégék mellett más sorozatban is szerencsét próbálhat-e.

Korábban olyan pletykák keltek szárnyra, melyek szerint Ocon a DTM-ben folytathatja pályafutását, ám úgy tűnik, ez nem fog megvalósulni annak ellenére sem, hogy Pascal Wehrlein helye gyakorlatilag felszabadult a német túraautó-bajnokságban, miután helyet kapott a Manornál. „Nem tudom, hogy megyek-e a DTM-be, szóval ki tudja?” – nyilatkozta a 19 éves pilóta. „Nem biztos, semmi sincs eldöntve jelen pillanatban.”

 Ocon



A Renault ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul korában úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy már a 2016-os szezonban autóban láthatjuk Ocont a pénteki szabadedzéseken. A fiatal versenyző elárulta, még ezt sem tisztázták pontosan, ám nagyon örülne, ha éles körülmények között vezethetné a Renault-t: „Nem tudom még. Ha azt akarják, hogy autóba üljek, hogy vezessek, akkor készen fogok állni rá. Ez nagyon jó felkészülés lenne.”

A fiatalok számára jó lehetőséget jelent a jövőjükre nézve, ha egy F1-es csapattól tartalékpilótai lehetőséget kapnak, azonban sokan arra panaszkodnak, hogy hiányzik nekik az aktív versenyzés. A francia elmondta, ha ideje engedi, szívesen részt venne más sorozatban is. „Minden F1-es futamon ott kell lennem, szóval ez sok időt el fog venni. Nem tudom, hogy hol fogok versenyezni, vagy fogok-e egyáltalán. Még nem döntöttük el, de a közeljövőben ennek is pontot teszünk a végére.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: