DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

"Nem gond, hogy az első F1-es tesztre nem lesz meg az új Sauber"

Felipe Nasr szerint nem jelent problémát az, hogy az első hivatalos teszten még nem vethetik be a 2016-os autót - úgy érzi, hogy sok területen javulhatnak erre az évre.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Sauber 2016-os autója ugyan átment a töréspróbákon, de az első hivatalos teszten így sem ezzel fog kigördülni az istálló, hanem a 2015-ös gép feljavított változatával - ez azonban Felipe Nasr, a Sauber brazil pilótája szerint nem okoz gondot.

"Ez nem tekinthető ideálisnak, de így még több időnk van dolgozni az új autón" - nyilatkozta Nasr a Motorsport.comnak. "Lesznek fejlesztések az autón, kezdve az új Ferrari-motorral, úgyhogy az első lépések nem lesznak majd könnyűek - idő kell majd, hogy minden optimális legyen."

Nasr-dppi



A brazil pilóta szerint tavaly nem tudtak érdemben fejleszteni év közben, viszont úgy érzi, hogy sok terület van, ahol fejlődhetnek.

"Tavaly néhány apró változtatást leszámítva ugyanazzal az autóval fejeztük be az évet, amelyikkel elkezdtük Ausztráliában, nem voltak meg a forrásaink a fejlesztéshez. Nem volt könnyű, de értékeltem a csapat őszinteségét: amikor aláírtam a szerződést, tudtam, hogy milyen korlátaink vannak. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy több olyan terület is van, ahol fejlődhetünk és remélem, hogy sikerül nagyot előrelépnünk 2016-ra."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: