DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Bottast komolyan zavarták a ferraris pletykák

A finn pilótát tavaly augusztusig folyamatosan szóba hozták a maranellói F1-es alakulattal, őt viszont rettentően zavarták, hogy mindig csak a jövőjéről esett szó.

A McLarennél tudnának mesélni róla, hogy egy finnt általában egy finn-nel jó helyettesíteni, és néhány hónappal ezelőtt úgy tűnt, hogy a Ferrari is hasonló útra lép. Augusztusig ugyanis nem volt biztos Kimi Raikkönen helye a Ferrarinál, a helyére pedig - állítólag - Valtteri Bottast szemelte ki a csapat. A két északi jelenlegi csapatával hosszabbított szerződést 2016-ra, de Bottasnak még most is keserű emlékei vannak arról az időszakról, amikor mindig a jövőjét firtatták.



„Az volt a legvisszataszítóbb időszak a karrierem során” - nyilatkozta Bottas az Autosportnak. „Átérzem a média helyzetét, hogy mindig ugyanazokat a kérdéseket szegezték nekem. Még az utcán is ezzel találkoztam, véget nem érő helyzet volt. Ez nem ideális, mert egy versenyhétvégén csak arra szabad koncentrálni, hogy tökéletes eredményt érjek el. Az ilyen pletykák azonban nehézzé teszik a dolgomat, egyáltalán nem segített az eredményeimben, de végül is, ez is az F1 része.”

Vele ellentétben Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója úgy véli, hogy a híresztelések igenis hatással voltak pilótája teljesítményére. „Azt kívánom, bárcsak ne történt volna meg, mert nagyban befolyásolta ő” - nyilatkozta a brit. „De Valtteri keresztüljutott rajta, és vissza tudott vágni.”

Bottas szerint egy valamire jó volt ez az időszak, hiszen tanult belőle, így a jövőben már gördülékenyebben fogja venni a hasonló akadályozó tényezőket. „Nagyszerű tapasztalat volt számomra. Remélem, hosszú karrier áll előttem, és ez alatt meg kell barátkoznom a gondolattal, hogy sok spekuláció lesz még velem kapcsolatban, talán 2016-ban is. Ez az időszak nagyszerűen felkészített arra, hogy hogyan kezeljem az ilyet, így talán hosszú távon mégis jól fogok kijönni belőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: