Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Még nem végleges a Renault dizájnja

Cyril Abiteboul szerint elképzelhető, hogy változik még a szerdán bemutatott RS16 festése a melbourne-i F1-es szezonnyitóig. A franciák úgy vélik, a Lotus autója jó alapot jelentett a fejlesztésnél.

A mezőny tagjai közül elsőként a Renault Sport tartotta meg a csapatbemutatóját, amelyen az autó festését is leleplezték. A színezést főként a fekete dominálja – talán jobban is, mint azt a legtöbben várták –, ám mint kiderült, ez még korántsem biztos, hogy így is marad. A francia alakulat vezetői szerint ugyanis elképzelhető, hogy a sötét szín sokkal kevésbé lesz meghatározó a Melbourne-ben pályára guruló autón, sőt Cyril Abiteboul azt is hozzátette, hogy még maga a gép sem végleges:

„Amit itt ma látunk, az inkább egy bemutató autó, ha őszinte akarok lenni” – idézi az ügyvezető igazgatót a motorsport.com szakoldal. „Az igazi autót még most készítjük. Jövő héten fogjuk először beindítani. A teszteken fogjuk leleplezni az igazi gépet.”

A Renault technikai igazgatója, Nick Chester beszélt arról is, milyen alapot jelentett számukra a Lotus 2015-ös konstrukciója: „Úgy vélem, egy jól kezelhető autónk volt, amelyekből a versenyzőink ki tudták hozni a legtöbbet” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ugyanakkor az aerodinamikai és egyéb fejlesztések terén lemaradtak a szezon utolsó szakaszában, így be kell hozniuk a lemaradást.

Chester azt is hozzátette, hogy miután a csapat az előző idény során még a Mercedes erőforrásait használta, sietősen kellett alkalmazkodniuk a Renault hajtásláncához: „Nagyon gyorsan kellett megváltoztatniuk a karosszéria kialakítását, így azt nem tudtuk a szokásos módon optimalizálni. Kompromisszumokat kellett kötnünk ilyen téren.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?