Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 26. csütörtök
F1

Williams: Néha kislánynak érzem magam

Claire Williams nem az egyetlen női csapatvezető az F1-ben, mégis, a férfiak uralta sportágban bátrabb szeretne lenni, amikor csapata érdekeit szeretné megvédeni.

A grove-i csapat 2013 márciusa óta hivatalosan is Claire Williams irányítása alatt áll, hiába szerepel hivatalos titulusában a „helyettes” elnevezés. Ekkora Monisha Kaltenborn már átvette a Sauber vezetését, tehát Williams nem mondható a sportág első női csapatfőnökének, mégis, csapata múltja miatt sokkal fontosabb pozíciót tölt be a sportágban - például az F1-es Stratégiai Csoport tagjaként.

Williams ennek ellenére úgy véli, hogy sokszor nem tud ugyanúgy kiállni csapatáért, mint a vele szemben álló felek, a Mercedes, a Ferrari, vagy a Red Bull képviselői, nem beszélve a sportág irányítóiról. „A sportágunkban eléggé erős a férfiak dominanciája, a legtöbbször én vagyok az egyetlen nő a teremben” - nyilatkozta Williams az Associated Pressnek.

„Olyanokkal ülök egy asztalnál, mint Bernie Ecclestone, Jean Todt, Christian Horner, vagy Toto Wolff, akik mindannyian nagy névnek számítanak. Néha úgy érzem magam közöttük, mint egy kislány… ilyenkor mindig azt kívánom, hogy amikor felelősségteljesen kell kiállnom a csapatomért, és annak sportban elfoglalt pozíciójáért, egy kicsit bátrabb is lehetnék.”

A 39 éves csapatvezető úgy véli, egy sztenderd lelkiállapot uralkodik csapaton belül, amin változtatni kell annak érdekében, hogy versenyre tudjanak kelni a Mercedesszel, és a Ferrarival. „Utálom az ’esélytelen’ kifejezést - mindig így neveznek minket. Nem hinném, hogy így kellene hívni egy csapatot, amely 16 világbajnokságot nyert korábban.”

„Céljaim között szerepel, hogy eltávolítsam magunkról ezt a jelzőt, mert úgy vélem, rettentően rossz hatással van azokra, akik nekünk dolgoznak. 550-en vannak nálunk, ezért meg kell próbálnom ösztönözni őket, hogy vérrel, verejtékkel és könnyekkel harcoljanak, mert csak ezek által lehet győzelmet elérni ebben a sportágban” - utalt Williams Winston Churchill legendás beszédére utalva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?