Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Itt a Red Bull válasza a büntetésre

Az energiaital-gyártó 30 ezer eurós büntetéssel volt kénytelen szembenézni kitzbüheli F1-es bemutatója miatt, most pedig megérkezett a hivatalos reakciói is tőlük.

A sportág szerelmesei egyöntetűen csettintettek a Red Bull első komolyabb hírveréssel járó bemutatója után, hiszen nem minden nap lát az ember hóban F1-es autót. Max Verstappen a hahnenkammi kaptatón, a legendás kitzbüheli lesiklópálya helyszínén pörgette a Red Bull 2011-es autóját, az RB7-est, 3500 néző előtt, amit a holland később „nagyon különlegesnek” nevezett.

Igen ám, de napokkal a show-t követően a város vezetősége bejelentette, hogy a Red Bull semmilyen formában nem nyújtott be kérelmet arra, hogy közúton, vagy külön erre a célra elkerített pályán kívüli területen tarthasson bemutatót. Ezért az energiaital-gyártóra 30 ezer eurós büntetést rótt ki a helyiek, a természetvédelmi szabályozások megszegése miatt.

A hivatalos válasz egészen mostanáig váratott magára a Red Bull részéről, akik az Autosportnak eljuttatott közleményben cáfolták, hogy ne tettek volna meg mindent az esemény környezetbarát lebonyolítása érdekében. „A mi álláspontunk az, hogy helyesen jártunk el, a továbbiakban pedig nem szeretnénk kommentálni az eljárás részleteit” – állt a Red Bull közleményében.

Nem vagyunk benne biztosak, hogy az ügynek nem lesz folytatása…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?