Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Nem forgatási nap volt Vettel tesztje

Mint arról mi is beszámoltunk néhány napja, a Ferrari F1-es pilótája a csapat 2014-es autójával körözött a hét elején az olaszországi Fioranóban. Most az is kiderült, milyen célt szolgált a teszt.

Sebastian Vettel kedden megtörte a téli csendet a Ferrari tesztpályáján, Fioranóban: a négyszeres világbajnok pályára vitte a maranellóiak 2014-es autóját, az F14-T-t. Az előzetes híresztelések arról szóltak, hogy a csapat filmforgatási célból ültette a volánhoz német versenyzőjét, ami nem is lett volna meglepő, hiszen az istállók gyakran használják ki ezt a lehetőséget tesztelés céljából.

Vettel_Ferrari_DPPI

A legfrissebb hírek azonban most már cáfolják ezt: jelenleg úgy tűnik, a keddi körözés egy „igazi” teszt volt a 2014-es géppel. Ez azonban a szigorú teszttilalom ellenére sem volt szabálytalan, hiszen a sportszabályzat lehetővé teszi, hogy az alakulatok a 2012-es, 2013-as vagy 2014-es technikai szabályoknak megfelelő autójukkal gyakoroljanak.

A L’Equipe szerint egyébként a Ferrari eleve előzetes engedélyt kért az FIA-tól a tesztre, amelynek elsődleges célja az volt, hogy összevessék a szélcsatornában gyűjtött adatokat a valósággal. Vettelnek egyébként nem sok ideje lesz pihenni, hiszen a jövő hét elején ő is jelen lesz a Pirelli által szervezett vizes pályás teszten. Az első hivatalos kollektív gyakorlásra azonban még február második feléig várnunk kell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?