DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Todt a hétvégén is Schumachernél járt

Rendszeresen látogatja Michael Schumachert egykori F1-es csapatfőnöke, a jelenleg a nemzetközi szövetséget vezető Jean Todt: a francia sportvezető emellett Jules Bianchiról is beszélt egy rendezvényen.

Az FIA jelenlegi elnöke, a korábbi Ferrari-csapatfőnök Jean Todt a csapatnál együtt töltött bő egy évtized során került közeli barátságba Michael Schumacherrel és családjával, akiknek azt követően sem fordított hátat, hogy a német versenyző 2013 decemberében életveszélyes sérüléseket szenvedett egy síbaleset következtében.

A francia sportvezetőt, aki rendszeresen meglátogatja a hétszeres világbajnokot, arról kérdezte a sajtó egy Sid Watkinsről elnevezett vezetésbiztonsági eseményen, hogy milyen érzés volt feldolgozni a fia által menedzselt honfitárs, Jules Bianchi halálát, s végignézni ezt a hihetetlenül nehéz folyamatot, amin Michael Schumacher keresztülmegy:

schumacher_roc_2012_d



„Azt mondanám, hogy nem tudom a kettőt összehasonlítani. Jules Bianchit a fiamon, Nicolason keresztül ismertem, szóval ez az eset egészen szörnyű volt a számára, borzalmas érzés valakit egy balesetben elveszíteni” – mondta Todt pénteken, majd így folytatta:

„Michaellel más a helyzet, mivel ő olyan számomra, mintha a családom része lenne, és ha valaki a családodból megsérül, akkor ott kell lenned vele. Ma este is ott leszek vele. Ez az élet rosszabbik része.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: