Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő
F1

Perez jó tanácsot adott Verstappennek

A mexikóira nagy hatást gyakorolt ifjú riválisa a 2015-ös F1-es szezonban, de saját tapasztalatából kiindulva arra buzdítja a hollandot, hogy minden helyzetben mutassa meg, mire képes igazán.

Sergio Perez és Max Verstappen is boldogan emlékezhet 2015-ös szezonjára, hiszen amíg a mexikói saját bevallása szerint is a legjobb produkciót nyújtotta karrierje során, a holland pilóta újoncként mindenkit meggyőzött képességeiről. Kettejüknek már története is van, hiszen a Toro Rosso pilótája szemkápráztató manőverrel talált utat riválisa mellett a Brazil Nagydíjon, annak ellenére, hogy a verseny után Lewis Hamilton azt nyilatkozta, Interlagosban egyszerűen lehetetlen előzni.

Sergio Perez 2013-ban Lewis Hamilton helyére került a McLarennél, de hiába a korábbi remek eredményei, a wokingiak egy szezon után dobták őt Kevin Magnussen kedvéért. A mexikói szerint a hollandnak minden lehetőséget meg kell ragadnia arra, hogy megmutassa, milyen fából faragták, hiszen könnyen megtörténhet, hogy egyik nap az egyik pilóta számít a legnagyobb szenzációnak, a következő nap pedig elfelejtik, ahogy a McLaren is túllépett rajta anno.

„Úgy vélem, Max egyre jobb lesz a következő évek során, de nem csak ő, hanem a többi újonc is, aki utána érkezik majd” - idézte a force indiást az ESPN. „Minden a lehetőségektől függ. Egy versenyző karrierjében nagyon sok minden történik, amit pedig ajánlani tudok nekik, az az, hogy tanuljanak rendületlenül, fejlődjenek versenyről versenyre, évről évre, és használjanak ki minden előttük adódó lehetőséget. Sosem tudhatod, hogy a megfelelő csapatban leszel-e a megfelelő időben, bár megtörténhet. Csak néhányak elég szerencsések ahhoz, hogy eljussanak oda, így csúcsra kell járatni a karriered, és mindig fejlődnöd kell.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?