Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Késleltette a 2016-os munkálatokat a Ferrari

Sergio Marchionne, a maranellóiak elnöke elárulta: néhány feladatnak később álltak neki a sikeres 2015-ös hadjárat miatt. Véleménye szerint ez azonban nem lesz hátrány számukra az idei F1-es évadban.

A 2014-es botladozás után a Ferrari tavaly egy sokkal versenyképesebb autóval rukkolt elő: az esetek többségében ők számítottak a domináns Mercedesek fő üldözőinek, s három futamgyőzelmet is sikerült szerezniük az idény folyamán. A konstruktőri tabellán magabiztosan a második helyen záró alakulat azonban mindent meg is tett azért, hogy a szezon végéig sikeresek tudjanak lenni: az utolsó pillanatig fejlesztették a 2015-ös konstrukciót. Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke szerint emiatt a 2016-os gépre is később kezdtek el koncentrálni:

Ferrari_2015_DPPI

„Maurizio (Arrivabene, a csapatfőnök – a szerk.) is elmondhatja, hogy késleltettünk néhány dolgot, hogy befejezhessük a 2015-ös autót” – idézi Marchionne szavait az autosport.com szakoldal. „Remélhetőleg nem fog erre panaszkodni. Egy kicsit később kezdtünk neki néhány feladatnak a 2016-os karosszériát illetően.”

Az elnök szerint azonban mindez nem fog hátrányt jelenti számukra a 2016-os hadjárat során: „De így is kellő idő és anyagi forrás áll a rendelkezésünkre, hogy megfelelő módon dolgozzunk. Éppen ezért magabiztos vagyok afelől, hogy megdolgoztatjuk a Mercedest a pénzéért. Rendkívül határozott elképzelésekkel álltunk neki a 2016-os autónak. Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy ne jelentene majd komoly kihívást a Mercedes számára” – fogalmazott a szakember, hozzátéve: később sem fogja kifogásként felhozni a fentieket.

Marchionne az optimista hozzáállás ellenére is tudja, hogy nem szabad alábecsülniük a Mercedest, amely 2015-ben is komoly fejlődést mutatott, s vélhetően ugyanez lesz a helyzet idén is. Elmondása szerint tisztelik a riválisukat, de azt is hozzátette, hogy valószínűleg most már a címvédő gárdánál is jobban tisztelik őket, köszönhetően a tavalyi meggyőző teljesítményüknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?