Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Newey: A Honda nyerni fog, de nem most

Adrian Newey, a Red Bull tevékenységét hátrébbról figyelő dizájner látja a potenciált a Hondában, de szerinte több időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ismét győzzenek az F1-ben.

2015 a Mercedes dominanciájáról szólt, melybe egyszer-kétszer bele tudott szólni a Ferrari, ezért a mezőny többi része attól tart, hogy kétpólusúvá válik a Forma-1. A két nagy gyártó tovább fejlődhet 2016-ra, ami Adrian Newey szerint nem éppen a legideálisabb helyzet a sportágban.

„Jelenleg az a helyzet, hogy a Mercedes nagyon jó, nagyon erős motorral rendelkezik” - nyilatkozta Newey az emirátusok-beli The National című lapnak. „Az ügyfeleik nem ugyanazt a specifikációt kapják, így nehéz legyőzniük a Mercedest. A Ferrari motorja nem olyan jó, mint a Mercedes, de még mindig a jobbak közé tartozik, viszont a helyzet itt is ugyanaz az ügyfélcsapatokkal. A Honda és a Renault pedig nagyon messze van tőlük.”

„Olyan a helyzetünk, hogy csak a gyári Mercedes, és talán a gyári Ferrari képes arra, hogy győzelmeket szerezzen, és világbajnok legyen, mert jelenleg a motorok uralják a sportágat. Ez nagyon egészségtelen a Forma-1-nek, ahol csak egy, két csapat nyerhet. Talán a Honda is képes lehet rá, de még nem most” - nyilatkozta Newey.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?