DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
F1

Button már búcsúbulira készült 2014-ben

Kevin Magnussen elmondása szerint hajszálon múlt, hogy Jenson Button a tavalyi év végén nem akasztotta szögre a sisakját, amelyre már a „Viszlát” feliratot is felfestették.

2014 decemberében a McLaren azévi pilótái, Button és Magnussen várták sorsukat, hogy a vezetőség eldöntse, melyikük lesz Fernando Alonso csapattársa a következő évben. Végül a tapasztalt Buttonra esett a választás, a fiatal dán pedig parkolópályára került, és az idei szezon végén szakított is a nemrég vele még nagy terveket szövögető wokingiakkal.

A nyilvánosság azonban akkor nem tudta, hogy a brit mennyire közel is állt a visszavonuláshoz. Magnussen az Ekstra Bladet című dán lapnak most felfedte, hogy a McLaren korábban már megígérte neki a 2015-ös ülést, ám az utolsó pillanatban meggondolta magát a csapat.

Dppi_00114018_595



„Azt mondták, hogy az az én ülésem lesz, ne aggódjak miatta. Pontosan már nem emlékszem, hogy mikor történt ez, de valamikor az év vége felé” - magyarázta a 23 éves dán.

„Jenson a két legjobb versenyét a szezon végén teljesítette. Tényleg jól szerepelt. Viszont eközben a szobáját már teleragasztgatta a karrierjéről készült képekkel, és elkészült egy olyan sisakja is, amin a ’goodbye’ felirat állt. Az utolsó két versenyen már csak szórakozásból vezetett, bármiféle stressz vagy nyomás nélkül, hiszen 100 százalékig biztos volt benne, hogy kiszáll a Formula-1-ből.”

A dolgok végül nem így alakultak, és ennek következtében Magnussen F1-es álmai talán végleg összetörtek, hiszen a dán immár a WEC és a DTM környékén szaglászik. Elmondása szerint azonban a történtek semmilyen hatással nem voltak a Buttonnal való viszonyára.

„Jenson az egyik legjobb versenyző jelenleg, és nincsenek rossz érzések közöttünk. Ugyanabban a sportban, ugyanazért az ülésért harcoltunk, de megmaradt közöttünk a tisztelet. Tisztában vagyok vele, hogy miért ő kapta meg az ülést” - mondta.

És egyébként is, a McLaren idei szezonját elnézve Magnussen egyáltalán nem is bánja, hogy nem neki kell szenvednie a mezőny hátsó régióiban:

„A McLaren jelenleg nem elég gyors ahhoz, hogy bármit is nyerjen, szóval végső soron nem is abban az autóban akarok lenni. De úgy gondolom, jó esélyük lehet a felzárkózásra, ha hajlandóak változtatni néhány dolgon. Számomra azonban nem így kellett történnie, és most tiszta lappal kezdek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: