DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 28. kedd
F1

Megvédték Alonso Ferrarinál töltött éveit

A segítség nem várt helyről érkezett: a korábbi Ferrari-elnök kelt Fernando Alonso védelmére, aki a jelenlegi Ferrari-elnök szerint jóval kevésbé volt elkötelezett a csapat mellett, mint Sebastian Vettel.

Az olasz istálló vezetője, Sergio Marchionne a héten tartotta meg a Ferrarinál szokásos karácsonyi sajtótájékoztatóját, amelyen úgy dicsérte a világbajnokság harmadik helyezettjét, Sebastian Vettelt, hogy közben a német által váltott Fernando Alonsót leszólta. „Kijelenthetem, hogy egyetlen év alatt nagyobb ferrarissá vált, mint Alonso öt év során” – fogalmazott Sergio Marchionne, aki 2014 őszén lett a Ferrari elnöke.



Az istállót több mint két évtizedig vezető Luca di Montezemolót váltotta a vezetői székben. Montezemolónak tegnap volt jelenése az olasz Autosprint lap díjkiosztóján, és megvédte az egykor általa Ferrarihoz csábított Alonsót, mikor megtudta, mit állított róla a Scuderia-vezér:

„Alonso is nagyobb ferraris lett volna, ha a csapat 2010-ben megnyeri a világbajnokságot, ami könnyebb lett volna, mint elveszíteni. Kétszer is az év utolsó versenyén bukta el a vb-címet, ezt sem szabad elfelejteni” – beszélt Montezemolo a spanyol világbajnokot Ferrarinál ért kudarcoktól. Az egykori elnök ugyanakkor Vettel teljesítményét sem becsüli le: „Egészen nyilvánvaló, hogy képes nagyszerűen együttműködni a csapattal. Ez nagyon fontos az előrelépés, a csapatszellem és egységesség szempontjából. De nem szavakkal kell segítenie, hanem tettekkel, ahogyan Michaeltől (Schumacher) láttuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: