DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Marchionne: Kimi fenomenális lesz 2016-ban

A Ferrari elnöke nagy dolgokra számít a finntől a következő F1-es szezonban, szerinte az utóbbi évek legjobb Raikkönenjét láthatjuk majd. Már idén is javulás történt teljesítményében.

A Ferrari utolsó világbajnoka, Kimi Raikkönen negyedikként zárta az aktuális szezont, jelentősen elmaradva új csapattársától, Sebastian Vetteltől – a német három versenyt megnyert, míg a finn pilóta csupán ennyiszer állhatott fel a dobogóra. Szerződéshosszabbítása révén azonban jövőre is a csapatnál marad, Sergio Marchionne, a Scuderia elnöke pedig a szokásos, karácsonyi maranellói sajtótájékoztatón – ahol beszélt a jelenlegi és következő évről, valamint a Red Bullnak is odaszólt – elmondta, nagy dolgokat vár a pilótától.



„Ha mondhatok valami biztatót, az az, hogy nagy változást láttam Kimiben a szezon folyamán. Az év második fele sokkal jobban alakult számára, mint az első. Olyan, mintha egy filmet néztem volna, amelynek a második része jobb, mint az első” – élt hasonlattal Marchionne, aki elmagyarázta, miben más Raikkönen, mint korábban:

„Az elmúlt napokban beszéltünk néhány kollégámmal, és másféleképpen kezdünk tekinteni Kimire. Az, hogy házas és gyermeke van – mutatott egy fotót, mert büszke apa –, szintén tükrözi az életében bekövetkezett változásokat. Már nyugodtabb, ami segítheti őt 2016-ban. Úgy gondolom, elszántabb lesz, mint az utóbbi időben volt. Boldog vagyok, hogy a csapat része. Két versenyzőnk van, akik versengenek” – folytatta az istálló elnöke.

„Ez megtörtént Sebbel is, aki fenomenális volt az első évben, és arra számítok, hogy Kimi is felnő a kihíváshoz, és fenomenális szezonja lesz 2016-ban. Úgy gondolom, hogy képes lesz rá. Jó gyerek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: