DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 28. hétfő
F1

Verstappennél csak három versenyző volt jobb?

Az egyik rangos nemzetközi hírportál szerint igen, csupán a bajnokság első három helyezettjét sorolták a holland újonc elé. Kimi Raikkönen nem fért be a legjobb 10 közé.

Talán nem okoz meglepetést, hogy Lewis Hamilton végzett az élen az angol nyelvű motorsport.com híroldal szerkesztőinek szavazásán, akik külön-külön felállították az év legjobb 10 versenyzőjének sorrendjét, majd listáikat összesítve publikálták a végeredményt. „Mit kell még mondani? Világbajnok, 10 győzelem, 11 pole-pozíció, 17 dobogó, 587 élen töltött kör – Hamilton saját ligában versenyzett 2015-ben” – írta a lap egyik szerkesztője indoklásként.

Bár hétből öten őt nevezték meg legjobbnak, Hamilton csak épphogy megelőzte (66 pontot kapott 64-gyel szemben) Sebastian Vettelt, Nico Rosberg, a bajnoki második így a harmadik helyre csúszott. Meglepő azonban a közvetlenül mögöttük végző Max Verstappen, akit a szavazók a szezon negyedik legjobb versenyzőjének tartanak. „Az év sztárja, a legszórakoztatóbb versenyző”, „a legjobb dolog ebben a sivár szezonban”, „az új csodagyerek”, „a leglátványosabb pilóta” – dicsérte őt mindenki egyöntetűen. Egyik szavazó egyenesen az első helyre tette Verstappent, rajta és Hamiltonon kívül még Vettelt helyezték egyszer a sorrend élére.



Bajnoki pozíciójánál jóval előrébb értékelték még Sergio Perezt (6. hely, a bajnokságban 9.) és Romain Grosjeant (8., a bajnokságban 11.). Azt azonban senki sem érezte, hogy Kimi Raikkönen 4. helye összhangban lenne idei produkciójával: a finn világbajnokot mindössze egyvalaki sorolta a legjobb 10 közé.

A motorsport.com 10-es ranglistája (zárójelben pontszám, a maximum 70):

1. Lewis Hamilton (66)

2. Sebastian Vettel (64)

3. Nico Rosberg (49)

4. Max Verstappen (45)

5. Valtteri Bottas (32)

6. Sergio Perez (28)

7. Daniel Ricciardo (26)

8. Romain Grosjean (22)

9. Danyiil Kvjat (16)

10. Felipe Massa (14)

Dicséretet kapott:

Fernando Alonso

Carlos Sainz

Felipe Nasr

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: