DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Mikor jelenthetik be a Manor versenyzőit?

A 2016-os mezőnyből a Manor F1-es csapata az egyetlen, mely eddig még nem tette közé jövő évi felállását - a gárda tulajdonosa most adott valamilyen információt ezzel kapcsolatban.

Noha a Lotus-Renault tranzakció miatt a francia gyártó elnöke kihangsúlyozta, hogy Pastor Maldonado és Jolyon Palmer pozíciója korántsem olyan biztos, mint azt gondoljuk, de ha csak a puszta tényeket vesszük alapul, akkor a Manor az egyetlen olyan F1-es istálló, mely még nem jelentette be pilótafelállását a 2016-os szezonra. A Mercedesszel kötött motorszállítói szerződés komolyan felstrófolta a csapat üléseinek értékét, többen pedig már Pascal Wehrleint, a brackley-iek tesztpilótáját látják a dinningtoniak egyik autójában.



A Mercedes sportigazgatója azonban azt nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak, hogy a Manor túlságosan is „felárazta” azt a bizonyos ülést - egészen pontosan 10 millió dollárra. „Fizetnénk a pilótánk versenyeztetéséért, de nem ennyit” - mondta Wolff. Ez a kijelentés igazán boldoggá teheti Alexander Rossit és Will Stevenst, akik úgy nyilatkoztak Abu Dhabiban, hogy magabiztosak jövőjük felől.

Az a bizonyos csillag a Manor autóin nem csak a pilóták, de a szponzorok számára is vonzóvá teszi az alakulatot, de a közvéleményt még is egy dolog érdekli: ki fog vezetni náluk 2016-ban? Amikor a dán BT megkérdezte a csapat tulajdonosát, Stephen Fitzpatrickot, hogy a McLarentől kiebrudalt Kevin Magnussen is befutó lehet-e, így válaszolt: „Meg kell érteniük, hogy még nem beszélhetek 2016-os pilótáinkról” - mondta a brit, így könnyen lehet, hogy csak az új évben derül majd fény a nevekre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: