DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Lecserélheti versenyzőit a Renault

Az F1-be gyári csapatként visszatérő francia óriás vezérigazgatója sejtelmes nyilatkozatot tett, melyből úgy tűnik, hogy Maldonado és Palmer helye egyáltalán nincsen biztonságban.

Hosszú hónapok találgatásának vetett véget a Renault csütörtök este azzal, hogy bejelentették, hogy ismét gyári csapattal szerepelnek majd a királykategóriában. Természetesen hatalmas várakozás övezi a franciák visszatérését, a vezérigazgató, Carlos Ghosn viszont arra int, hogy nem szabad túl korán várni az eredményeket a Lotusból Renault-vá visszaalakuló csapattól.

lotus_ules



Ghosn a Le Figarónak nyilatkozott: „Úgy vélem, hogy azt tekintve, hogy mennyire motiváltak a csapataink, három évig tarthat, hogy versenyképesek legyünk. Emellett természetesen motorszállítóként is fejlesztünk, de csak a csapatunk érdekeit szem előtt tartva.”

Az üzletember azt is megindokolta, hogy miért döntöttek a visszatérés mellett: „Motorszállítóként nem térültek meg eléggé a befektetéseink, ráadásul a televíziós pénzek elosztása is kedvezőbb, mint 2009-ben volt. És persze a Renault történetére is gondoltunk, hiszen e név már negyven éve összekapcsolódik a Formula-1-gyel, ami pedig a győzelmeket illeti, csak a Ferrari van előttünk, a Mercedest viszont megelőzzük.”

Ghosn nyilatkozatának legérdekesebb része azonban az, melyben arra utal, hogy nem feltétlenül tartják majd meg mindkét versenyzőjüket: „2016 januárjában beszélünk majd a struktúráról, a célokról, a versenyzőkről, a stratégiáról és a partnerekről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: