DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Hamilton: Nico túl sokat panaszkodik

A pályán nincs helye a barátságnak, hiszen aki nyerni akar, annak dörzsöltnek, erősnek és keménynek kell lennie – így gondolja a háromszoros F1-es bajnok Hamilton, aki szerint csapattársa túl sokat panaszkodik.

Az elmúlt két szezon világbajnokát, Lewis Hamiltont különösen sokszor kérdezik csapattársával, Nico Rosberggel való kapcsolatáról – különösen azt követően, hogy Toto Wolff csapatfőnök megpendítette, hogy még a versenyzőcserét sem tartja elképzelhetetlennek abban az esetben, ha két pilótája nem rendezi a viszonyukat.

rosberg_hamilton_merc



A BBC-nek nyilatkozva a világbajnok most kifejtette, hogy egyáltalán nem érzi problémásnak kettejük kapcsolatát, mivel a csapattársak közt ez a normális: „A pályán keménynek kell lenned. Nem viselkedhetsz kedvesen, nem mondhatod, hogy gyere, itt van egy kis hely. Ezt komolyan kell venni. Nem azért vagyok itt, hogy barátokat szerezzek, hogy a versenyt befejezve azt mondhassam, hogy hé, haver, ez egy pompás verseny volt, nagyon barátságos volt tőled, hogy hagytál nyerni.

„Csak egy lehetőséged van, élned kell vele. Ezt nem úgy értem, hogy ki kell löknöd valakit, vagy hogy csalnod kell, de dörzsöltnek, erősnek és keménynek kell lenned, amennyire csak lehetséges” – mondta Hamilton, aki egyúttal azért Rosbergnek is odaszólt, aki véleménye szerint túlságosan is sokat panaszkodik:

„Láthattuk, mennyi dologra szokott panaszkodni. De aztán az ember hajlamos ezt elengedni a füle mellett, hiszen ő egyszerűen ilyen. Más körülmények közül jöttünk...” – mondta a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: