DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen "meglepő" választ adott bajnoki pozíciójára

A finn F1-es pilóta egy ponttal volt lemaradva Valtteri Bottastól az Abu Dhabi Nagydíj előtt, végül meg tudta csípni a bajnokság negyedik helyét - kérdés, mennyire érdekli ez őt?

Kimi Raikkönen remek teljesítménnyel zárta 2015-ös szezonját, és Sebastian Vettel „távollétében” harmadik helyre kvalifikált, és ugyanebben a pozícióban is ért célba Abu Dhabiban. Annak köszönhetően, hogy Valtteri Bottas nem szerzett pontot a verseny végén, a 2007-es bajnok végszóra átvette honfitársától a bajnokság negyedik helyét, tökéletes sorrendbe rendezve ezzel az egyéni összetett listáját, lévén a két Mercedest a két Ferrari, a két Williams, a két Red Bull, és a két Force India követi.



A Ferrari finnje nagyot javult tavalyi szezonjához képest, és három dobogós helyezést szerzett (mindet éjszakai, vagy alkonyati versenyen), de teljesítményére árnyékot vet Sebastian Vettel tarolása, aki új érkezőként végig ott loholt a Mercedesek mögött, és három győzelme mellé még tíz pódiumot is bezsebelt. Nyáron sokan úgy vélekedtek Raikkönenről, hogy már nincs helye egy, a bajnoki címet célként kitűző Ferrarinál, Lewis Hamilton pedig nemrég nyilatkozta azt, hogy a finn már túl van karrierje csúcsán.

Természetesen az ilyen, és ehhez hasonló kommentek nem hatják meg a Jégembert, bár azt ő is elismeri, hogy nem úgy alakult az éve, ahogyan azt szerette volna. Amikor arról kérdezték őt, hogy jobban érzi-e magát az után, hogy negyedik helyen végzett a bajnokságban, így válaszolt: „Nem igazán. Ti mindig hasonlókat kérdeztek rólam és Valtteriről, ez pedig egyáltalán nem jelent számomra változást. Nem arról van szó, amit ti gondoltok, hogy egy finn házi bajnokság folyik. Ez egy világbajnokság, ahol csak a győzelem számít.”

„Ha nem nyersz, teljesen lényegtelen, hogy másodikként végzel, vagy máshol. Boldog vagyok, hogy viszonylag remekül zajlott a versenyem, de semmit sem változtat a szezonunkon, és hogy mit várunk a következőtől. Ez volt az egyik legjobb hétvégénk, de tovább kell lépnünk” - tette hozzá maga módján a mezőny legnépszerűbbjének számító finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: