DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button idei legjobb időmérőjét dícséri

Jenson Button 12. helyen zárta az F1-es Abu Dhabi Nagydíj kvalifikációját, ezzel pedig beállította idei legjobbját - noha a brit most is problémákkal találkozott, érzi, hogy csapata elindult a fejlődés útján.

Bizonyára alig akadt valaki a tévéképernyők előtt, aki ne kikerekedett szemmel figyelte volna a Q1 végén, ahogyan Jenson Button kilencedikként lövi be McLaren-Hondáját az eredménylistára. Az időmérő második szakasza végül megálljt parancsolt a brit pilótának, de 12. helye (mely pozícióból idén csak egyszer, Monacóban indulhatott) így is megsüvegelendő teljesítmény, tekintettel a csapat kritikán aluli 2015-ös teljesítményére.



„Az éjszaka folyamán változtattunk az autón, új ötleteket próbálgattunk a következő évre, de túl sok leszorítóerőbe került” - nyilatkozta Button a Sky Sportsnak. „A csapat ezt felismerte, így minden visszatért a normális kerékvágásba, az autó pedig itt tűnik a legjobbnak, ami mindig ígéretes a szezon a végén. De még így is csalódottak vagyunk a 12. hellyel, hiszen azt éreztük, idén először meglehet a Q3. Úgy hiszem, csak 0,18 másodperccel maradtunk le, mindent beleadtam, de egyszerűen nem volt elég tapadásom az utolsó próbálkozásom alatt.”

„Ennek ellenére remek napunk volt, jónak érzem az autót, főleg az utolsó szektorban vagyunk erősek, a középső szektorban viszont csak utolsó előtti voltam, így van még dolgunk ezen a téren. Sok problémánk származik az energia-visszanyerésből - egyeneseken nem vagyunk 28 km/h-val lassabbak, mindez azért van, mert még időmérőn is kikapcsoljuk a rendszert az egyenesekben, ami miatt rengeteg időt veszítünk. Ez egyfelől eléggé fájdalmas, de meglátjuk, mit tehetünk majd holnap.”

„Az időmérő előtt nem képzeltük volna, hogy meglehet a Q3, de amikor kilencedik vagy a Q1-ben, és látod, ahogyan a többiek mosolyognak, majd csak 12.-ként végzel, akkor természetesen csalódott leszel. De a két tized lemaradás a 10. helyhez képest még így is a legkisebb különbség idén. A versenyen biztosan többet fogunk szenvedni, hiszen ezen a téren semmi sem változott. Biztos vagyok benne, hogy néhány kör múlva Fernando lesz mögöttem, vagy inkább az én autóm legyen az, aki előtte lesz majd” - tette hozzá 2009 világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: