DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rosberg esélye csökkent, a Ferrari trükközik

Egy meghibásodás miatt a német F1-es Mercedes-pilótának egyazon motorral kell teljesítenie az egész hétvégét, ami nem segíti győzelmi esélyeit. A Ferrari ravasz megoldással használta fel zsetonjait.

A német Auto Motor und Sport lap számolt be a Mercedes döntéséről, amely hatással lehet a pályafutása első triplájára pályázó Nico Rosberg esélyeire, a csapat ugyanis vízszivárgás miatt úgy döntött, nem használja Abu Dhabiban azt az erőforrást, amellyel a pilóta megnyerte a Brazil Nagydíjat. Emiatt Rosbergnek az egész hétvégét egyetlen motorral kell teljesítenie – a megszokott procedúra az, hogy a pilóták egy letekert erőforrást használnak a pénteki edzéseken, majd egy frissebb egységet szombaton és vasárnap.



Egy másik, motorokkal kapcsolatos hír, hogy a Ferrari bevetette megmaradt 4 szezon közbeni fejlesztési zsetonját Abu Dhabiban – mégsem kerül új motor sem Vettel, sem Raikkönen autójába. A magyarázat az, hogy a csapat nem akar újabb rajtbüntetést a két pilóta számára, ugyanakkor a 4 zsetont sem vesztegetnék el. A szezonzáró versenyhétvége utáni fejlesztések ugyanis már a 2016-ban használható 32 zseton számlájára mennek.

„Felesleges is mondani, hogy már a következő évre koncentrálunk” – mondta Alberto Antonini, a Ferrari szóvivője. „De azért vagyunk Abu Dhabiban, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el, még úgy is, ha a bajnoki cím már eldőlt.”

A Red Bull-lal kapcsolatos hírről már korábban beszámoltunk: Daniel Ricciardo, aki a Brazil Nagydíjon kipróbálta a Renault új csomagját, Abu Dhabiban visszatér az év korábbi részében használt erőforráshoz. Az ausztrál úgy érezte, semmiféle előrelépést nem jelent a fejlesztés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: