DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Visszavonulhat a Force India atyja

A csapatot alapító 59 éves Vijay Mallya, akinek talpa alatt egyre forróbb a talaj Indiában, maga is beismerte, már gondolkozik azon, hogy felhagyjon az F1-gyel.

Az indiai üzletember 2008 óta érdekelt a Formula-1-ben, abban az esztendőben csatlakozott a száguldó cirkuszhoz istállója, a Force India, ahol Mallya csapatfőnöki posztot is betölt. Egyéb, az F1-nek is pénzügyi hátteret biztosító vállalkozásairól – mint a már megszűnt Kingfisher légitársaság vagy a United Breweries Holdings – azonban folytonosan aggasztó hírek érkeznek.

Az egyik legfrissebb, hogy a State Bank of India „szándékos mulasztó”-nak nyilvánította Mallyát kifizetetlen adósságai miatt. Ez azt vonhatja maga után, hogy a jövőben az üzletember nem kap kölcsönt egyetlen indiai pénzintézettől sem, azok pedig, akiknek jelenleg tartozik, személyi cseréket kérhetnek az érintett cégek vezetőségében.



Az indiai sajtónak a visszavonulás gondolatát is megpendítette: „Még nem fogok nyugdíjba menni, de amint elmondtam egyszer már, ha az ember 60 lesz, elkezdhet gondolkodni azon, hogy élvezze az életet. Mi a baj azzal, hogy én is gondolkodok rajta?” – fogalmazott Mallya, aki 60. évét decemberben tölti be.

Kérdés, hogy egy ilyen visszavonulás milyen hatással lenne a Force Indiára. A csapat társtulajdonosa, a névadó szponzor Sahara vezetője, Subrata Roy letartóztatásban van befektetők ki nem fizetésének vádjával, a cég az óvadékot sem tudta letenni érte. Igaz, a következő évre sikerült ígéretes szerződéseket kötni, az Aston Martin és Johnnie Walker is érkezhet az alakulathoz, amivel stabilabbá válhat a Force India helyzete.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: