DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Raikkönen már nem veszi be a süketdumát

A Ferrari olyan autót ígér jövőre, ami képes lesz folyamatosan harcba szállni a Mercedesszel, de a csapat rutinos pilótája felteszi a kérdést: nem gyanús, hogy minden csapat nagy előrelépést ígér?

Minden szezon előtt furcsa megállapításokat lehet levonni a következő szezon erőviszonyaira tett nyilatkozatokból, hiszen a legtöbb csapat azt a célt tűzi ki maga elé, hogy utolérje a pontversenyben legutóbb előtte végző alakulatot. A legfrissebb ilyen összefonódás szerint például a Force India a Williamst, a Williams pedig a Mercedest győzné le jövőre, ami a logika mentén haladva azt eredményezné, hogy a Force India a Mercedesszel csatázna a győzelmekért, ami viszont aligha elképzelhető.

Természetesen a Ferrari is ki mást, mint a Mercedest veszi célba 2016-ra, de a mezőny legidősebb pilótája, Kimi Raikkönen átlát a szitán, számára ugyanis egyértelműen látszik, hogy minden csapat ugyanazt hajtogatja a felkészülés során, ami aztán vagy bejön, vagy nem.

Dppi_00115011_479_1



„Persze a cél mindig az előrelépés, és ha az ember ránéz a számokra, mindig kijelentheti, hogy elképesztő év áll előttünk. Viszont én elég régóta itt vagyok már ahhoz, hogy tudjam, soha egyetlen csapat sem fogja azt mondani, hogy a jövő évi autójuk rosszabb lesz” - szólt a realista Raikkönen.

Persze hinni azért szabad, és így Raikkönen is reméli, hogy jövőre végre visszatérhet a dobogó tetejére, amit második F1-es periódusában, 2012 óta még csak kétszer tehetett meg.

„Az most már látszik, hogy a csapatunkban idén mindenki megtanulta a leckét, és sokat léptünk előre tavalyhoz képest. A cél pedig az, hogy újabb lépést tegyünk, de ez több dologtól is függ, például attól, hogy a többi csapat mit csinál. Vajon hozzájuk képest is elég lesz, amit teszünk? Ez csak jövőre fog kiderülni” - közölte.

„Mi mindenesetre továbbra is a megfelelő dolgokat tesszük és a helyes irányba haladunk, ami elégedettséggel tölt el. Csak remélhetjük, hogy jövőre már ott leszünk, ahol szeretnénk, folyamatosan a győzelmekért harcolhatunk, és minket próbálnak majd legyőzni a többiek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: