DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Ferrari: 2016-ban csak a győzelem elfogadható

Maurizio Arrivabene egyetért Niki Laudával, szerinte is olyan fejlődést sikerült elérnie a Ferrari F1-es csapatának, hogy a Mercedes jogosan féltheti meglévő pozícióját a mezőnyben.

A Mercedesnél elnöki pozíciót betöltő Lauda nemrégiben úgy nyilatkozott, a Ferrari Monzában bemutatott fejlesztési csomagja olyan mértékű előrelépést jelentett az olaszok számára, hogy már nem lehet beszélni a Mercedes teljesítménybeli előnyéről. Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke úgy nyilatkozott, könnyen elképzelhető, hogy Laudának igaza van. „Ha ezt Niki mondta, az elég gyanús nekem, de ha megnézzük az adatokat, láthatjuk, hogy ott vagyunk, mivel a motorral foglalkozó részlegünk remek munkát végzett.”

 Lauda, Arrivabene



„Meg is szeretném ragadni az alkalmat, hogy megköszönjem nekik, mert számunkra a motor az autó szíve. Tudom, hogy vannak más részei az autónak, amin dolgoznunk kell, és idén nem volt lehetőségünk nagy változtatásokra, de már a következő évre koncentrálunk.” A Ferrari a 2014-es konstruktőri világbajnokságot a negyedik helyen zárta, így már ehhez képest is rendkívüli fejlődést sikerült elérniük.

A tél során sikerült nagy előrelépéseket tennie az olasz istállónak, így a 2015-ös világbajnokságot már a második helyen fejezik majd be. Amikor Arrivabenét arról kérdezték, lesz-e esélyük arra, hogy jövőre tempó tekintetében legyőzzék a Mercedest, a csapatfőnök így válaszolt: „Ha az őszinte várakozásaimról kérdeznek, azt kell mondjam, nem közel leszünk hozzájuk, hanem előttük fogunk állni. A közelség nem lehet cél – most vagyunk ebben a helyzetben, jövőre elöl kell lennünk.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: