DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Magnussen beszélt arról, mit hozhat neki a jövő

Több lehetősége is van, melyekre akár magunktól is rájöhetünk – ezt mondta Kevin Magnussen F1-es és azon kívüli jövőjéről. Le Mans-i indulás és mellette egy tartalékpilótai állás valahol?

Miután kiderült, hogy távozik a McLarentől, meglehetősen bizonytalannak tűnik a tavalyi év talán legjobb újonca, Kevin Magnussen sorsa. A dán versenyzőről, aki legutóbb a Porsche környékén tűnt fel, akik Le Mans-i prototípusát tesztelte, valószínűsíteni lehetett, hogy azért távozott a McLarentől, mert versenyezni akart 2016-ban, s nem elégedett volna meg egy újabb tartalékként töltött évvel.

magnussen_aus_cs



Ezt látszott megerősíteni az is, amit a dán TV2-nek nyilatkozott: „Több lehetőségem is lenne, ha az F1-ben szeretnék tartalék lenni, csakhogy nem szeretnék. Versenyezni akarok jövőre” – ezt idézték angolul a dántól, aki azonban állítja, hogy szavait félreértették. „Valóban azt mondtam, hogy versenyezni akarok 2016-ban, ez az elsődleges célom, de ha esetleg egy F1-es csapatnál tartalék lehetnék emellett, az nagyszerű lenne.”

 

„A célom nem változott, s örömmel mondhatom, hogy vannak jó lehetőségeim, melyek közül a Porsche az egyik, de emellett vannak az F1-en belül is. Hogy mik ezek, arra talán magától is rájön mindenki” – mondta a dán, akit a BT című lap szerint a Williams és az enstone-i Lotus/Renault is szívesen látna harmadik versenyzőként.

Abu Dhabiba viszont annak ellenére sem utazik el a McLaren tartalékjaként, hogy sérülése már a múlté: „A McLaren befejezte az együttműködésünket. Nincs okom rá, hogy végighallgassam a beállításokat, az autóval kapcsolatos tudnivalókat, miközben világos, hogy elhagyom a csapatot” – mondta ezzel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: