DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Bocsánat Schumacher rajongóitól

A háromszoros világbajnok nemrég tett egy megjegyzést Michael Schumacher eszközeire, amellyel várhatóan magára haragította a német nagyság rajongóit. Most elnézést kért valamennyiüktől.

„Sosem tettem olyan dolgokat azért, hogy bajnok legyek, mint Michael. Az összes címemet a velem született képességeimnek köszönhetően nyertem” – mondta a német Focus tévéműsornak Lewis Hamilton, reagálva azokra az összehasonlításokra, melyek teljesítményét a német hétszeres világbajnokéval állítják párhuzamba. Pályafutása korábbi szakaszában történt ütközései mellett arra is gondolhatott, hogy Schumacher mindig első számú versenyző volt a Ferrarinál, míg ő egyenlő feltételek mellett versenyez Nico Rosberggel a Mercedesnél.

Ahogyan várható, a hétszeres világbajnok rajongói nem örültek a brit pilóta megszólalásának. Reiner Ferling, a hivatalos rajongói klub vezetője így nyilatkozott: „Hamiltonnak talán be kellene kapcsolnia az agyát, mielőtt beszélni kezd. Előbb talán tanuljon arról, hogy mit is ért el Michael. Magas lóról lehet csak igazán nagyot esni.”



Lewis Hamilton ezek után érezhette, hogy itt az idő bocsánatkérésre – mindenekelőtt leszögezte, gyerekkora óta felnézett a németre. „Michael Schumacher minden rajongójával tudatni szeretném, mennyire nagy rajongója és csodálója vagyok Michaelnek. Úgy nőttem fel, hogy az első napoktól a hetedik bajnoki címéig figyeltem őt” – írta Instragramra.

„Ő volt, és most is ő korunk legnagyobbja, és különösen büszke vagyok arra, hogy akár a legkevesebb időt vele töltöttem. Mindig is jól bánt velem. Egy napon, az utolsó versenyén vettem a bátorságot megkérdezni, megtisztelne-e azzal, hogy sisakot cseréljünk. Nagyvonalúan megtette. Kérlek, ne higgyetek el mindent, amit olvastok” – figyelmeztetett Hamilton. „Sosem állt szándékomban tiszteletlennek lenni vele vagy a családjával. A lehető legtöbbre tartom őket. Versenyzőtársként imádkozom érte és a felépüléséért. A legjobbakat kívánom nektek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: