DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Vezéráldozat a Mercedesnél?

Bár egymás után másodszor verik rommá az F1-es mezőnyt, a hírek szerint a háttérben már bomladozik a csapategység: Niki Lauda távozása jelentheti a csodacsapat szétesésének első lépését.

A Mercedes sikert sikerre halmoz, a Formula-1 történetének egyik legdominánsabb teljesítményét bemutatva a tavalyi szezon eleje óta. A lenyűgöző eredmények ellenére is bőven akadnak azonban problémák a csapatnál: nem elég, hogy Hamilton és Rosberg egyre inkább eldurvuló viszonya mérgezi a légkört a csapaton belül, most úgy tűnik, hogy a vezetőségen belül is problémák támadtak.

lauda_wolff_cs



A londoni Times magazin legalábbis arról számolt be, hogy Niki Lauda és Toto Wolff viszonya olyannyira megromlott, hogy az egykori háromszoros világbajnok versenyző a szezon végén el akarja hagyni az istállót. Bár nézeteltéréseiket egyelőre a külvilág számára láthatatlanul tudják tartani, a hírek szerint egyre több egyértelmű jelét lehet észlelni a problémáknak.

Így Mexikóban például miközben Lauda interjúkat adott a sajtónak, Wolff a hírek szerint egyszerűen lemondta minden verseny utáni kötelességét, és elhagyta a pályát – amivel kapcsolatban a Mercedes egyik PR-felelőse arra tett utalást, hogy Lauda nem adhat hivatalos interjúkat a csapat nevében, s ez okozta a problémát Wolff számára.

Mindemellett Laudát több kritika is érte már kettős szerepe miatt, hiszen amellett, hogy a Mercedes istálló felső vezetésébe tartozik, egyúttal az RTL-nél is közvetít futamokat – ami viszont egyesek szerint kimeríti az összeférhetetlenség fogalmát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: