DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Az F1 visszavárja a Red Bullt, ha távozik

Az épp ma 85 éves Bernie Ecclestone szerint az is elképzelhető, hogy a Red Bull kihagy egy (esetleg több) évet, s csak akkor tér vissza az F1-be, amikor már rendelkezésükre áll versenyképes motor.

A születésnapos Bernie Ecclestone-tól csupa érdekes nyilatkozat érkezik mostanság, így többek közt nemrég arról is beszélt, hogy a Red Bull abban a tudatban szakított a Renault-val, hogy a Mercedes partnereként folytathatják – csakhogy azóta kénytelenek voltak megízlelni a csalódás keserű gyümölcsét...

kvjat_austin_cs



Az immár 85 éves Ecclestone legutóbb arról beszélt az F1i-nek, hogy azt is el tudja képzelni, hogy az energiaitalosok egy szezon kihagyását követően térnek majd vissza 2017-től – esetleg a terv szerint érkező új, független motorszállító erőforrásával... „Ha átmenetileg ki akarnak szállni egy évre, vagy esetleg két-három évre, örömmel visszafogadjuk őket” – mondta erről Ecclestone.

Az F1 mindenható ura egyúttal azt is elmondta, hogy valószínűtlennek tartja, hogy a Honda lássa el erőforrásokkal a Milton Keynes-ieket, mivel ez személyesen Ron Dennis számára is elfogadhatatlan lenne. Így az egyetlen opció a Renault lehet, bár állítása szerint róluk még maga Ecclestone sem tudja, hogy az F1-ben maradnak-e. „Még nem hozták meg a döntésüket” – mondta erről a brit üzletember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: