DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Reális a 2,5 másodperces javulás

A McLaren-Honda spanyol versenyzője ismét pozitívan beszélt csapata várható jövő évi fejlődéséről, ugyanakkor tudja, hogy nehéz dolguk lesz, ha szeretnék a Mercedest is legyőzni az F1-ben.

Rendkívül nehéz szezont teljesít idén a McLaren: a Hondával való újbóli együttműködésük egyelőre nem hozza a várt eredményeket, hiszen mind teljesítmény, mind megbízhatóság terén jelentős a lemaradásuk a riválisokkal szemben. Pilótájuk, Fernando Alonso azonban továbbra is optimista: a spanyol a hétvégi texasi futamot megelőző sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy akár két és fél másodpercet is gyorsulhatnak jövőre. Amikor visszakérdeztek, hogy ez szerinte tényleg reális-e, így válaszolt:

Alonso_USA_DPPI



„Igen, így gondolom. Reális, de ehhez kőkeményen kell dolgoznunk minden területen a tél folyamán, mivel a mai Formula-1-ben minden egy egész csomagként kezelendő” – idézi Alonso szavait a motorsport.com. „Ha mindent összeadunk, akkor kaphatunk egy jó autót, és mi pontosan ezen dolgozunk. Igyekszünk a legjobbunkat nyújtani, de nagy hátrányt kell ledolgoznunk.”

„Emellett a megbízhatóság terén is fejlődnünk kell, mivel azt sem felejthetjük el, hogy már 11 motort felhasználtunk, és ezt nem engedhetjük meg magunknak a következő szezonban. Szóval sok dolgot kell a helyére tennünk, de az összes lépés, amit a csapat az elmúlt hónapokban tett, logikus és megfelelő volt, ezért pozitív vagyok.”

Alonso ugyanakkor azt is elismerte, hogy nehéz dolguk lesz, ha a mezőny elejére szeretnének kerülni: „A győzelem már egy következő lépcsőfok. Ez azt jelenti, hogy le kell győznünk a Mercedest, és ez most olyan nagy csapatoknak sem sikerül, amelyeknél többé-kevésbé a helyén van minden, szóval számunkra ez egy óriási kihívás, de készen állunk, hogy legalább megpróbáljuk” – fogalmazott a kétszeres világbajnok, aki ezt követően még egyszer elmondta, hogy bízik a Hondában és abban, hogy az idei küszködés során is gyűjtöttek annyi információt, amellyel jövőre jelentős előrelépést érhetnek el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: