DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

E-mailben, születésnapján rúgta ki a McLaren Magnussent

Tegnap számoltunk be róla, hogy a tavaly F1-es pilóta, idén tartalékversenyző szerepét betöltő dánnal nem hosszabbított szerződést a McLaren. Most nem túl kedves részletek is napvilágot láttak.

Kevin Magnussen abban a reményben fogadta el a harmadik pilóta pozícióját, hogy a 2016-os szezonban ismét versenyzői üléshez juthat a McLarennél. Jenson Button és Fernando Alonso azonban maradnak az istállónál, amely ráadásként úgy döntött, nem hosszabbítja meg az egyszeres Formula-1-es dobogós kontraktusát – ezt azonban nem túl stílusos formában és időzítéssel közölte az érintettel.

„Amikor eljött a McLaren-szerződés opciójának határideje, várni kezdtem, hogy halljak felőlük” – mondta Magnussen a motorsport.com-nak adott interjúban. „Pár napig semmi, azután, körülbelül egy hét várakozás elteltével érkezett az e-mail Ron Dennis asszisztensétől, Justine Bowentól a fiókomba. Akkor már sejtettem, miről lehet szó. Egy rövid bekezdés volt arról, hogy a jövőben nem szánnak számomra semmit. Ami azt illeti, a születésnapomon futott be.”



Amikor arról kérdezték, nem sérti-e az elbocsátás formája, Magnussen így felelt: „Ó, nem igazán bánom. Ez csak részletkérdés, nem? Nincs értelme ilyen miatt hűhót csapni.” Az október 5-én mindössze 23. életévét betöltött Magnussen sejtette, hogy a történet ilyen véget fog érni, hiszen, ahogy ő fogalmazott, „hárman nem férünk el kettő helyen.”

„Jó pár Formula-1-es csapattal tárgyaltam, ezek némelyike továbbra is folyamatban van. Megvannak az esélyeim, és továbbra is az F1 a célom. Nem változtak az ambícióim, világbajnok akarok lenni” – tette hozzá eltökélten, ugyanakkor más szériákban is lehetőség után fog nézni, ha nem tud autót találni magának. „Azért vagyok a Földön, hogy versenyezzek, tehát versenyezni fogok. Ismét nem akarok belemenni a részletekbe, de az elmúlt pár napban és hétben izgalmas lehetőségek kerültek elém, azt pedig biztosan elmondhatom, hogy meg fogom ragadni őket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: