DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

Miért akar Hamilton erősebb Ferrarit?

Az F1 rövidesen minden bizonnyal háromszoros világbajnoka a sport érdekét is szem előtt tartja, ezért bízik benne, hogy jövőre többet csatázik Sebastian Vettellel. Azért reméli, hogy sorban szállítja a vb-címeket.

Az új V6-os formula gyenge első éve után a Ferrari jelentős előrelépést tett idén, kétségbevonhatatlanul övüké a második legerősebb autó, amellyel Sebastian Vettel már három versenyt megnyert. A német pilóta ráadásul szezon végén beékelődhet a két Mercedes közé – ha pedig a javuló tendencia folytatódik, jövőre még jobban kell számolni a Ferrarival. Amit Lewis Hamilton nem bánna annyira, mint gondolnánk.

„Sebastian egészen biztosan az egyik legerősebb ellenfél lesz, minden attól függ, hogyan tekintünk rá” – idézi az ESPN Lewis Hamiltont. „Ami a többi csapatot illeti, biztosan ő lesz a legfőbb rivális, de Nico Rosberg is erős lesz jövőre, ahogy a következő versenyen is, és ahogy Oroszországban volt.”



„Tehát arra számítok, hogy Nico folytatja a lendületét, de természetesen várom a Ferrarikkal való versengést is, úgy gondolom, jót tesz a sportnak. Remélem, mi leszünk előrébb, de fontos, mennyire érdekes a verseny” – mondta a brit, aki még három évig marad a Mercedes színeiben, és versenyképes Ferrari ide vagy oda, szándéka, hogy sorban gyűjtse a világbajnoki címeket:

„Határozottan úgy érzem, hogy sikerült megszilárdítani a helyem itt, azt hozom, amit elvárnak tőlem, legalábbis bízom benne. Megpróbálom ezt folytatni a jövőben is. Ők is teljesítenek, ezért az én dolgom, hogy én is teljesítsek. Úgy érzem, eddig sikerült” – magyarázta Hamilton, aki egyelőre kétségtelenül a V6-os korszak egyeduralkodója, a 2014 eleje óta teljesített 34 nagydíjból 20-at ő nyert meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: