DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: „Erre nem számítottunk”

Christian Horner meglepődött, hogy Oroszországban ilyen jól működött a Red Bull versenygépe, ám sajnálja, hogy egy furcsa hiba végül megakadályozta Daniel Ricciardót a pontszerzésben.

A csapatfőnök rendkívül sajnálja, hogy ilyen véget ért Ricciardo versenye, hiszen esélyük lett volna a dobogóra. „Kár volt érte, mert Daniel olyan jó munkát végzett a keményebb abroncsokon… A stratégia jól működött, remek munkát végzett annak érdekében, hogy maga mögött tartsa a nála gyorsabb Bottast és Räikkönent” – nyilatkozta Horner a Motorsport.com weboldalnak.

Horner



„5 körrel a vége előtt a hátsó kerékaggyal akadtak problémák. Igazán kár érte. Azt hiszem, alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy megértsük a dolgot.” Horner hozzátette, a gondok ellenére pozitív érzésekkel zárták a napot, mivel nem számítottak arra, hogy a dobogós helyekért harcolhatnak Szocsiban. „Őszintén szólva nem gondoltuk volna, hogy a biztonsági autó után a pódiumért küzdhetünk. És az, hogy Danyiil (Kvjat) hazai versenyén ötödikként végzett, szintén tiszteletre méltó eredmény.”

A csapatfőnök biztos benne, hogy a következő futamokon is versenyképesek lehetnek: „Remélhetőleg Austinban jobb formában lehetünk, ott több gyors kanyar van, mint itt, Szocsiban. Tudtuk, hogy ez a pálya kemény lesz számunkra, Mexikó egy kicsit ismeretlen még, habár úgy tűnik, hogy az egyenes elég hosszú. Brazília nehéz lesz, de Abu Dhabiban mindig rendben mentek a dolgok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: