DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Button jól szórakozott és pontot is szerzett

Jenson Button és a McLaren számára sikerült a pontszerzés Oroszországban, habár ez annak is köszönhető, hogy sokan kiestek a futam során – a brit versenyző ennek ellenére örül a végeredménynek.

Az utolsó körben történt incidensnek, valamint az ezt megelőző kieséseknek köszönhetően mindkét McLaren az első tíz között végzett. Fernando Alonso ugyan 5 másodperces büntetésben részesült a futamot követően, így a tizedikről a tizenegyedik helyre csúszott vissza, Buttonnak azonban sikerült a bravúr, őt a kilencedik pozícióban intették le, így két pontot gyűjtött a McLaren számára. A brit versenyző elmondta, élvezte a versenyzést, már amennyire a középmezőnyben ezt lehet így nevezni.

Dennis, Button



 „A kilencedik hely nem túl rossz” – nyilatkozott Button. „Trükkös volt, de sikerült pontokat szereznünk azzal, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtottuk. Az első néhány körben tehetetlen voltam, egyszerűen nem tudtam harcolni a mögöttem érkezőkkel. Az egykiállásos taktikával a lágy gumik ugyanolyan jól működtek az első, mint az utolsó körön. A csapattársammal, Fernandóval voltam versenyben, valamint néhány másik autóval, akik a bokszból jöttek ki.”

„Nekik meg kellett előzniük minket, eléggé szórakoztató volt, élveztem, már amennyire ezt lehet élvezni ott, ahol mi harcoltunk.” Button szerint az Orosz Nagydíjon elért eredményük nem jelenti azt, hogy nagy előrelépéseket tettek volna, és biztos benne, hogy a szezon végéig még küszködni fognak az autóval. „Nem fogjuk megoldani a problémáinkat az év vége előtt, a motor még mindig túl korán leszabályoz az egyenesben” – mondta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: