DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas és Raikkönen: Versenybaleset volt?

Ahogy az várható volt, a két finn nem ért egyet az F1-es Orosz Nagydíj utolsó körében történt ütközésüket illetően. Raikkönen már nem tudta elkerülni a balesetet, Bottas nagyon csalódott.

Egészen az utolsó körig tartogatott izgalmakat a vasárnapi futam Szocsiban: a bokszkiállások óta egymás mögött haladó Valtteri Bottas és Kimi Raikkönen a fináléban, Sergio Perez megelőzése után akarta eldönteni a harmadik hely sorsát. A ferraris azonban túl merészen próbálkozott, aminek nem is lehetett más a vége, mint egy ütközés: a Williams versenyzője kiesett, míg a 2007-es világbajnok ugyan beért ötödikként, de a versenyfelügyelőség azonnal vizsgálni kezdte az incidenst.

Raikkönen_Szocsi_DPPI



„Természetesen megpróbáltam megelőzni: egyszer már sikerült ott elé kerülnöm a verseny folyamán, és közeledtem hozzá a 3-as kanyarban, nem voltam már messze tőle, ezért úgy gondoltam, újra megpróbálom” – magyarázta a leintést követően Raikkönen, akit a motorsport.com idéz. „Amikor már elhatároztam, nem tudtam visszatáncolni: beszúrtam, de nem tudom, hogy egyáltalán nem is látott, vagy pedig számított rá, hogy ott leszek. Megpróbáltam annyira belül fordulni, amennyire csak tudtam, de nem volt hova mennem, ezért összeütköztünk.

Arra a kérdésre, hogy szerinte szankcionálni fogják-e a megmozdulását, így válaszolt: „Szerintem ez a versenyzés velejárója: próbáltam előzni, de végül ez lett belőle. De nem vagyok versenyfelügyelő.”

Bottas természetesen más álláspontra helyezkedett ezzel kapcsolatban: „Nem igazán hiszem, hogy ez versenybaleset lett volna. Nem láttam senkit érkezni, aztán a kanyarcsúcspontnál egyszer csak valaki nekem ütközött. Természetesen nagyon csalódott vagyok, hiszen harmadik voltam az utolsó kör elején, de végül nulla ponttal távozom. Nem számít, hogy kap-e büntetést, mert azzal nem kapom vissza azokat a pontokat. Meglátjuk, mi lesz a döntés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: