DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Pirelli 2019-ig biztosan marad az F1-ben

Bernie Ecclestone az Orosz Nagydíjon megerősítette, 2019. év végéig a Pirelli marad a Formula-1 hivatalos gumiszállítója, miután megnyerte az erre kiírt tendert.

A Pirelli és a Michelin szállt harcba azért, hogy 2017-től abroncsokat szállítson az F1 mezőnyének, ám végül az utóbbi gyártó mellett döntöttek – erősítette meg Ecclestone a vasárnapi verseny rajtrácsán. Részleteket ugyan még nem árultak el a szerződéssel kapcsolatban, azonban az olasz gumiszállító készen áll arra, hogy a terveknek megfelelően szélesebb abroncsokat nyújtson a csapatok számára.

Pirelli



A megegyezés is a rajtrácson született meg Szocsiban, ahol Ecclestone és a Pirelli ügyvezetője, Marco Tronchetti Provera ünnepélyesen kezet rázott – a megállapodás a 2017-es, 2018-as, és 2019-es évre is vonatkozik. „Folyamatosan előrefelé haladunk” – nyilatkozta Tronchetti Provera az olasz Sky televíziónak. „Jó munkát végzünk, a termékünk kivételes és mindenki által elismert.” 

A Pirelli 2011-ben tért vissza a Formula-1-be, és annak ellenére, hogy a csapatok részéről sok támadás érte őket az utóbbi időben, Ecclestone folyamatosan támogatásáról biztosította őket. A futam során a gumiszállító is örömmel adott tájékoztatást a hírről: „Megerősítjük, hogy a kereskedelmi megállapodás a 2017-2019-es évekre megszületett. A hivatalos procedúra ezután következik" - írták a Twitteren.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: