DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mégis marad a Red Bull-Renault?

Amikor már minden lehetséges forgatókönyvet felvázoltunk a Red Bull-lal kapcsolatban, paddock-pletykák szerint a csapat ismét tárgyalásba kezdett a francia F1-es motorgyártóval.

A hírt a mindig jól értesült Autosport osztotta meg a nagyvilággal, értesüléseik szerint ugyanis a Red Bull „végső elkeseredésében” térhet a Renault-val folytatott tárgyalásokhoz. Mindez annak fényében is érdekes, hogy a két fél korábban gyakorlatilag tényként kezelte a szakítást, ráadásul a Renault már egy szándéknyilatkozatot is aláírt a Lotus nagy részének felvásárlásáról.



Dietrich Mateschitz szerint október végén kiderül, milyen jövő vár két F1-es csapatára - pénteken a Ferrari egyértelműen nemet mondott a motorpartneri szerződésre, a Mercedes részéről pedig Toto Wolff erősítette meg csapata álláspontját. Olyan hírek is felröppentek a szocsi paddockban, hogy Christian Horner lehet a Milton Keynes-iek megmentője, és a Brawn GP mintájára a saját képére formálhatja a 2005-ös debütálása óta általa vezetett alakulatot.

A kulcs Bernie Ecclestone lehet, aki azt mondta, hogy jelenleg is komoly tárgyalások folynak a Red Bullal - a brit üzletember érdekében áll, hogy a Forma-1 ne veszítsen egyszerre két csapatot. „Tudja, hogy mit csinál” - idézte az Autosport Ecclestone-t Dietrich Mateschitzcel kapcsolatban. „Sosem szeretett ki a Forma-1-ből, egyszerűen olyan pozícióban szeretne lenni, ahol esélye van a győzelemre. Úgy érzem ez meg is fog történni, minden rendben lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: