DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ha a Red Bull kiszáll, jöhet a „Horner GP”?

Egyre több mentőöv látszik elúszni a Red Bull számára a 2016-os F1-es maradást illetően, hiszen még Bernie Ecclestone is azt mondja, képtelen tud segíteni a csapaton. Talán majd Christian Horner?

Az Orosz Nagydíj péntekjén tovább szorult a hurok a Red Bull körül, miután kiderült, hogy a Mercedes után a Ferrari sem hajlandó jövőre aktuális motorral ellátni az anyacsapatot. A sportot rövid távon biztosan rosszul érintené, ha egy nagy céget és négy autót is elveszítene, így felmerült a kérdés, Bernie Ecclestone miért nem lép közbe és próbál meg segíteni a Red Bullnak, kötelezve a gyártókat arra, hogy az F1 érdekében segítsék ki a Milton Keynes-ieket.

„Nem vehetem rá őket, hogy csináljanak valamit. Egyedül abban akadályozhatnánk meg őket, hogy háromnál több csapatnak szállítsanak motort. Ezt megtehetnénk, mert csak három partner ellátására van joguk. De mi is inkább azt akarjuk, hogy többet lássanak el” - nyilatkozta Ecclestone Adam Cooper újságírónak.

Dppi_00115012_505



A FOM elnökének nyilatkozatából azonban az érződik, hogy nem tartaná nagy drámának a cég elvesztését. „Én nem aggódok, mivel nem tudom, mit fognak lépni. Majd elkezdek aggóni, amikor kell. Hogy mi fog történni, ha kilépnek? Az rossz lesz az F1-nek” - mondta, hozzátéve, hogy felé a Red Bull nem tartozik elszámolással. „Semmilyen választ nem kell adniuk nekem. Részesei a bajnokságnak, és ha nem jelennek meg, azt úgyis észrevesszük.”

Eközben egyre kevesebb, és egyre szélsőségesebb lehetőségek állnak a csapat rendelkezésére, ha valamilyen formában életben akarnak maradni 2016-ra. Martin Brundle elhintette, hogy akár a Renault-hoz is megpróbálhatnak visszakéredzkedni, Adam Cooperrel pedig arról beszélt, hogy tudomása szerint végső esetben a csapatfőnök, Christian Horner is kész lenne közbelépni.

Brundle szavaival élve Horner „húzna egy Ross Brawnt”, azaz ugyanúgy megvenné a csapatot, mint kollegája tette azt 2009-ben a Hondával, és ezzel biztosítaná annak részvételét a bajnokságban. Hornernek az Arden csapat lehetne ebben segítségére, amelynek korábban maga is vezetője volt a Formula-3000-ben, jelenleg pedig a GP2-ben működnek, és már korábban is felmerült lehetséges feljebblépésük az F1-be. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: