DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Csak 52 szett Pirellit használtak el a csapatok

Nem volt túl nagy az aktivitás az oroszországi F1-es hétvége első napján, így csupán ötvenkétszer négy abroncsot pakoltak fel a csapatok az autókra – a szuperlágy elő sem került pénteken.

A Pirelli a tavalyi évtől eltérően a lágy mellett a szuperlágy abroncsokat vitte el Oroszországba, ám kipróbálni nem sikerült a pénteki napon őket, hiszen az időjárás keresztülhúzta a csapatok – és a gumiszállító – terveit, s az esőgumiké lett a főszerep. A délelőtti edzésen szintén előkerültek a nedves pályára való abroncsok, egészen pontosan az intermediate-ek, hiszen a pályát elöntő üzemanyag feltakarítása miatt egy szakaszon vizes lett az aszfalt.

A szuperlágyak tehát nem, a másik három abroncs viszont egyaránt előkerült pénteken: összesen 20 szett lágy, 18 szett intermediate és 14 szett esőgumit használtak el a versenyzők – azaz a húsz pilóta mindösszesen 52 szettet pakolt fel a két edzésen, ami jól jelzi a szokásosnál alacsonyabb aktivitást. Sok feladat vár még tehát a szombati edzésen az istállókra, hiszen a szokásos négy helyett mindössze egy órájuk lesz, hogy érdemben felkészüljenek az időmérő edzésre.

pirelli_szocsi



Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója azt is hangsúlyozta, hogy az aszfalt minősége is szerepet játszott abban, hogy a pálya sokáig vizes maradt: „Az aszfalt nem változott érdemben tavaly óta, mivel új, nem annyira porózus, mint a régebbi pályáké, így a víz sokáig megmaradt. Kár, hogy a szurkolók nem láthattak több autót ezen a fantasztikus pályán, de mivel a hétvége hátralévő részére jobb idő várható, két izgalmas napra számíthatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: