DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brit GP: Az F1 a hibás, nem a szervezés

A silverstone-i szervezők első embere leszögezte, hogy a pálya súlyos pénzügyi problémáit a királykategória jelenlegi színvonala okozza, mely érdektelenné teszi a sportágat a szurkolók számára.

Nemrég került nyilvánosságra a hír, miszerint Silverstone komoly anyagi gondokkal küzd, mely már a verseny jövő évi megrendezését is veszélybe sodorhatja. A pálya ügyvezető igazgatóját, Patrick Allent az Independent című lap kereste meg a jövőt illetően, aki nem rejtette véka alá a véleményét: szerinte a pálya problémái csupán részét képezik egy nagyobb, az egész F1-et érintő válságnak, mely kihatással van a nézettségre is.

„Már megmondtam, hogy az emberek nem azért jönnek ki, hogy adatkijelzőket bámuló srácokat nézegessenek. A rajongók egymással versengő gladiátorokat akarnak látni, akik fair küzdelmet vívnak egymással, azt viszont senki nem szeretné hallani, hogy megmondják a pilótáknak, hogy vegyék el a lábukat a gázról, vagy hogy nem üldözzük az élen állót, elég a második hely” – mondta Allen, majd így folytatta:

ham_silv_cs



„Botrányosnak érzem, hogy a versenyzés idáig jutott, ezt nem lehet eladni. Úgy gondolom, hogy ez Bernie-t éppúgy bosszantja, mint mindannyiunkat. Talán már az sincs messze, amikor a dobogó legfelső fokára nem a versenyző áll, hanem a technikai igazgató?! Egy ponton be kell dobni a törölközőt és másfelé nézelődni...”

Allen szerint mindez közvetlenül felelőssé tehető azért, mert a rajongók nem látogatnak ki a versenyekre: „A szurkolók nem vonatozást akarnak látni. Promóterként csak azzal tudok dolgozni, amit kapok, ha viszont ez nem éri el a kívánt színvonalat, akkor az emberek nem fogják megvenni azt. Már hosszú hónapokkal ezelőtt beszéltem erről magával Ecclestone-nal, s megmondtam neki, hogy nem tudok jegyeket eladni egy sz*r termékre!”

A promóter szerint hosszútávon Lewis Hamilton sikerei sem menthetik meg a Brit Nagydíjat: „Idén még odafigyelnek Lewisra, mert ez az egész újdonság. De várjunk csak még egy esztendőt, s a közönség már azt fogja mondani: Vajon mi lesz? Ugyanolyan évünk lesz, mint tavaly? Hamilton átrohan mindenkin. Az emberek versenyt akarnak...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: