DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button: „A fiataloknak más kategóriák valók”

Jenson Button nem szeretné, hogy a csapatok három autót állítsanak rajthoz – főleg nem úgy, hogy fiatal versenyzőkkel pótolnák ki a mezőnyt, szerinte ugyanis az F1 célja nem a tanulás.

Amennyiben a Red Bull úgy dönt, kivonul a Formula-1-ből, négy autót elveszítene a sport, így a mezőny kipótlására olyan ötletek is felmerültek, melyek szerint a csapatok három autóval indulnának. Jenson Button, a McLaren pilótája bízik benne, hogy erre nem kerül sor: „Ha be kell vezetni őket, akkor be kell vezetni őket” – nyilatkozta Button az Autosport.com weboldalnak. „Minden élcsapat, aki megteheti, előáll majd egy harmadik autóval, de remélem, hogy nem ez lesz a helyzet. Bízom benne, hogy teljes lesz a mezőny 2016-ban.”

button_arc_cs



A harmadik autó bevezetésével lehetőséget kapnának a fiatal pilóták, a csapatok felfedezettjei, hogy tapasztalatot szerezzenek a Formula-1-ben és éles körülmények között is gyakorolhatnának. Button elmondta, szerinte az F1 nem a tanulásról szól: „Nem, vannak más kategóriák a fiatal versenyzőknek, és ez nem az. Ha bevezetjük a harmadik autókat, akkor az azért lesz, hogy teljes legyen a rajtrács.”

Amennyiben ily módon bővülnének az istállók, az azt jelentené, hogy mindenki két csapattársat kapna. „Hogy őszinte legyek, soha nem gondoltam bele, hogy milyen lenne” – válaszolta a brit a felvetésre. „Végső soron mindig azért mész a pályára, hogy te legyél a legjobb, illetve a leggyorsabb csapaton belül is – szóval nem igazán változna semmi. Ugyanúgy végezném a munkám, ahogy mindig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: