DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bakut vagy Le Mans-t választja Hülkenberg?

Ha változatlan marad a jövő évi F1-es versenynaptár, a 24 órás verseny címvédőjének választania kell az Európai Nagydíj és a legendás viadal közül. A német pilóta egyértelművé tette preferenciáit.

Amióta a múlt hét közepén közzétették a Formula-1-es 2016-os versenynaptárának legfrissebb változatát, a legfőbb vitatémát az Európai Nagydíj időpontja szolgáltatja. A bakui futam ugyanis ugyanazon a hétvégén kerülne megrendezésre, mint a világ egyik legnagyobb autóversenyének tartott Le Mans-i 24 órás. Ez egyrészt azokat a rajongókat is negatívan érinti, akik mindkét eseményre kíváncsiak – bár Jean Todt FIA-elnök nemrég mindenkit biztosított róla, hogy a franciaországi viadal leintése nem fog egybeesni az F1-es futammal –, másrészt pedig Nico Hülkenberget is megakadályozza a duplázásban.

Hülkenberg_ForceIndia_Suzuka



Sokakban felmerülhetett, hogy a Force India német versenyzője esetleg úgy dönt, hogy inkább kihagyja az Európa Nagydíjat, ám ezt maga a pilóta cáfolta határozottan a most hétvégén sorra kerülő Orosz Nagydíj előtt: „Elkötelezett vagyok az F1 iránt. Ez az elsődleges munkám, itt vannak a fő céljaim” – idézi Hülkenberget a motorsport.com szaklap.

A világbajnoki pontversenyben jelenleg a 11. helyet elfoglaló versenyző szerint roppant zsúfolt lett volna a naptára a 21 F1-es futammal, a tesztekkel és a hosszútávú viadallal, ennek ellenére szívesen bevállalná ismét. Azt viszont hozzátette, hogy nem látta értelmét az FIA-val tárgyalni az ütközésről: „Ez nem az én irányításom alatt áll. El kell fogadnunk a döntésüket, attól tartok.”

Mivel a versenynaptár még mindig változhat, megvan az esélye, hogy Hülkenberg mégis ott lehet Le Mans-ban. A Porsche egyelőre kivár, ám azt a német is elismerte, hogy alakulata nem húzhatja a végtelenségig a versenyzői felállásukkal kapcsolatos döntést: „Nyilvánvalóan számukra is van egy döntési határidő. A versenynaptár már megvan, kiadták. De tudjuk, hogy gyakran előfordul, hogy még ezt követően is módosítanak rajta. Bizonyára számukra is van egy határidő, amikor véglegesíteniük kell a pilótáikat, de szerintem van még egy kis idő addig” – zárta bizakodva Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: