DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Nem először szóltam be rádión

Fernando Alonso az orosz sajtótájékoztatón arról beszélt, még két évig marad a McLarennél, továbbá különös beismerést tett: suzukai kifakadása nem első volt a csapatrádión.

A McLaren a közelmúltban közleményben tudatta, hogy Jenson Button az istálló versenyzője marad 2016-ban is, többek azonban furcsállhatták, hogy a bejelentés egyetlen szóval sem említette Fernando Alonsót. Felmerült, hogy a spanyolt talán annyira elkeserítette az idei gyengélkedés, hogy egy szezon után elhagyja az istállót.

A kérdést nekiszegezték csütörtökön, az Orosz Nagydíj sajtótájékoztatóján, Alonso azonban hangsúlyozta, ki fogja tölteni aláírt szerződését. „Igen, természetesen ugyanitt leszek. és 2017-ben is” – mondta.



A Japán Nagydíjon nem túl udvarias megjegyzésére kapták fel sokan fejüket, mikor a Honda-motort a GP2-höz hasonlította. „Egész szezonban nagyon pozitívak voltunk az autóval és csapattal kapcsolatban. Nehéz, néha kemény időket élünk át, amit pedig a rádión mondok, annak privátnak kellene maradnia” – mondta Alonso, aki korábban is hangsúlyozta, indulatból fakadt ki. Hozzátette, mondott már ennél cifrábbakat is: „Boldog vagyok, hogy csak Suzukában vágták adásba. Ha más versenyek rádióüzeneteit is meghallgatnák Jensontól vagy tőlem, még jobban meglepődnének.”

Beszélt még a japán verseny előtti, Honda-vezetőkkel való találkozóról, amelyet igazán sikeresnek értékel. „A legfontosabb dolog a hétvégében szerda volt, amikor meglátogattam Sakurát, és megnéztem a jövő évi terveket. Nagyon hosszúra nyúltak a megbeszélések, átvettünk minden nehézséget és a lehetséges megoldásokat. Ha amiatt aggódnak, hogy mit gondoltak a Honda emberei vasárnap, elmondom, hogy a szerda sokkal fontosabb volt” – zárt Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: