DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ecclestone: Segítsen az állam Silverstone-nak!

Bernie Ecclestone szerint az államnak be kell avatkoznia Silverstone-ban annak érdekében, hogy biztosítani tudják a tradicionális helyszín jövőjét az F1-es versenynaptárban.

Nemrégiben a pálya ügyvezetője, Patrick Allen úgy nyilatkozott, bizonytalanná vált Silverstone maradása a Formula-1-ben, így már az is kérdéses, hogy jövőre hogyan alakul a helyzetük. Allen elmondta, nem tudják garantálni, hogy a 2026-ig szóló szerződést minden évben ki tudják használni majd – ennek oka pedig az évről évre növekvő versenyrendezési díjak.

 Ecclestone



Ecclestone természetesen nem gondolkodik abban, hogy csökkenti a Silverstone-ra kivetett költségek mértékét, sőt arra szólította fel a pálya üzemeltetőit, kérjenek állami segítséget. „A kormánynak támogatnia kellene a Brit Nagydíjat. Az olimpiai játékokat és egyéb eseményeket is finanszíroztak már, amelyek hatalmas összegekbe kerültek” – nyilatkozta az üzletember, akinek természetesen érdeke, hogy a pálya ne vonuljon ki a versenynaptárból.

Az F1 ura egyébként azt engedélyezte a pályának, hogy csak a következő esztendőben fizessék ki az idei jogdíjakat, azonban az ügyvezető szerint így sem egyszerű a helyzetük. „Ha 15 millió fontot ki tudnék varázsolni a kalapból, anélkül, hogy a mérleget terhelnénk, akkor már nagy lépést tehetnénk előre. Az egyre növekvő jogdíjak problémát jelentenek, hiszen minden egyes nagydíjon jelentősen több jegyet kell eladnunk, mint előző évben. Így tudjuk elérni ugyanazt a pénzügyi eredményt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: