DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Újabb klasszikus pálya eshet ki jövőre

Idén nem rendeztek Német Nagydíjat az F1-ben, reális esély van a monzai futam megszűnésére, most pedig egy harmadik klasszikus versenyhelyszín is komoly veszélybe került anyagi okok miatt...

Miután a Német Nagydíj anyagi gondjai olyan súlyossá váltak, hogy az idei szezonban meg sem tudták rendezni a versenyt, a monzai futam jövője pedig állandó veszélyben van, egy újabb tradicionális helyszínt fenyeget a naptárból való kiesés réme...

silverstone_lotus



A silverstone-i Brit Nagydíjról van szó, melynek 2026-ig szól ugyan a szerződése, ám a Telegraph cikke alapján egy záradék értelmében már jövőre is kiszállhatnak adott esetben. A pályát, mely a legelső F1-es világbajnoki futamnak is otthont adott, a súlyos anyagi nehézségek kényszeríthetik rá erre a drasztikus lépésre, ugyanis az is elképzelhető, hogy Silverstone nem kapja meg a szükséges banki garanciákat.

Patrick Allen ügyvezető igazgató így nyilatkozott a lap megkeresésére: „Garantálhatom a jövőt? Nem. Képes vagyok a szívemre tett kézzel azt mondani Mr. Ecclestone-nak, hogy ne aggódjon, a pénze biztosítva van a következő tíz évre? Nem vagyok... Szomorú lépés lenne Silverstone számára, ha kihátrálnánk a szerződésből, ahogy az egész autóversenyzés számára, s Nagy-Britannia számára is az lenne.”

Mint azt Bernie Ecclestone hangsúlyozta, a silverstone-i futam már most is csak az ő segítségével létezik, hiszen engedélyezte nekik, hogy egy év késéssel fizessék a szükséges jogdíjat: „Csak jövőre fizetnek az idei versenyért. Ezt megengedtem nekik, hiszen egyébként már korábban be kellett volna zárniuk.” Emiatt a csúsztatott fizetés miatt van egyébként szükség a banki garanciára, melyet meg kell kapniuk ahhoz, hogy Ecclestone jóváhagyja a verseny megrendezését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: