DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedes már Szocsiban bajnok lehet

Persze az év első-második versenye óta nem kérdéses, hogy ez így lesz: a Mercedes azonban Oroszországban matematikailag is bebiztosíthatja története második konstruktőri vb-címét.

Az eddigi 14-ből 11 versenyt megnyerő Mercedes a Ferrarival szemben 169 pontos előnnyel érkezik az Orosz Nagydíjra, ezt 172 egységre kell növelniük, ha tisztázni akarják a trófea sorsát. Tavaly, az első Szocsiban rendezett versenyen fölényes 1-2-es sikert értek el, akkor is ezen a pályán garantálták konstruktőri címüket. Akkor azonban már csak három verseny volt hátra a naptárból, idén viszont, köszönhetően Mexikó érkezésének, négy nagydíjat rendeznek Szocsit követően.



„Japán fontos hétvége volt a csapat számára, visszavágtunk Szingapúr után, céljainkat pedig minden téren elértük, a pilótafülkében és a garázsban is” – idézte fel a Mercedes előzetésében a legutolsó futamot röviden Toto Wolff csapatvezető. „Oroszországba pozitív emlékekkel térünk vissza, mivel a csapat itt szerezte meg a Mercedes-Benz történetének első bajnoki címét egy 1-2-es eredménnyel. Egy megismételt teljesítmény Szocsiban fantasztikus eredmény lenne, és teljes mértékben ezt is célozzuk meg. Illúzióink nincsenek afelől, hogy könnyű lesz. A munkát még nem végeztük el.”

Ez lehet a Mercedes történetének második konstruktőri bajnoki címe önálló csapatként. Az elsőt, amelyet tavaly szereztek meg, 701 ponttal sikerült elérni, beleértve a dupla pontokat Abu Dhabiban. Idén 506 egységgel rendelkeznek, az utolsó öt futamon pedig még 215 pont szerezhető. Ami az egyéni bajnoki címeket illeti, az idei már a negyedik lehet a Mercedes története folyamán: az eltérés oka a konstruktőri trófeákhoz képest az, hogy 1954-ben és 1955-ben, amikor Juan Manuel Fangio a Mercedesszel bajnok lett, még nem létezett kiírás a gyártók számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: