DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Mansell: Tudnék olyan gyors lenni, mint Hamilton

Noha kétszer annyi idős mint a jelenlegi címvédő, Nigel Mansell mégis úgy érzi, képes lenne versenyképes időket autózni egy mai F1-es autóval, sőt, a Mercedesszel még a dobogóra is esélyesnek érzi magát.

Az 1992-es szezon világbajnoka 1995-ben vonult vissza végleg az F1-ből, modern autót utoljára pedig 2004-ben vezethetett, amikor a Jordan kérte fel egy tesztre. A 62 éves brit életének ugyan sokáig részese maradt a versenyzés, hiszen fiai oldalán még 2010-ben is rajthoz állt a Le Mans-i 24 óráson, de a BBC Radióban beszélve mégis merésznek tűnő nyilatkozatot tett, amikor megkérdezték tőle, hogy szerinte néhány hétnyi felkészülés után milyen közel tudna férkőzni Lewis Hamiltonhoz az idei Mercedesben.

1611729-34232176-2560-1440



„Nagyon közel kerülnék az ő köridejéhez, vagy talán azzal megegyezőre is képes lennék. Azt azért nem mondom, hogy még egy kicsit gyorsabb is tudnék lenni nála, mert az a helyzet, hogy ahogy az ember öregszik, már csak néhány körig képes tartani egy bizonyos tempót, huzamosabb ideig nem” - nyilatkozta Mansell, aki új önéletrajzi könyvének megjelenése miatt mostanság igen gyakran kerül mikrofonvégre.

„De a verseny már más tészta. Ha kicsit tovább, mondjuk néhány hónapig gyakorolhatnék és a testem is megengedné, akkor szerintem azzal az autóval én is el tudnám érni a dobogót és jól szórakoznék.”

Mansell persze ezzel nem Hamilton érdemeit akarta kisebbíteni, inkább a Mercedesét, na meg a sajátját nagyobbítani. Ami honfitársát illeti, szerinte nagy rá az esély, hogy a britet hamarosan négyszeres világbajnokként emlegethetjük.

„Nem látom, hogy ki győzhetné őt le a közeljövőben. Az idei bajnokság már az övé - csak akkor veszítené el, ha hibázna, de nem fog. És a Mercedes erejével a háta mögött már most ő a legfőbb esélyese a 2016-os évnek is” - vélekedett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: